Fontos tudnivalók

Biztonságos csomagolás
Címzés
Súlyhatár
Mérethatár
Biztosítás

Biztonságos csomagolás

Csak becsomagolt és pontosan megcímzett, csomagcímkével ellátott áru vehető átszállításra. A csomagolásnál figyelembe kell venni a feladni kívánt áru típusát, súlyát és a csomagolóeszköz jellemzőit. A GLS CsomagPontban szállításra átvett küldeményeket a GLS szállítja házhoz vagy egy másik GLS CsomagPontra.

Külső csomagolás
Az áru formájának és méretének megfelelő kartondobozt válasszon a csomagoláshoz. A nem teljesen kitöltött doboz benyomódhat, a megtömött doboz kirepedhet, szétszakadhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az áru milyen nehéz, és ahhoz válasszon csomagolást. A sarkok megerősítése és az élvédők használata javasolt.

Belső tér kitöltése
A dobozon belül az optimális helykihasználás megvédi az áru épségét. A felesleges helyet töltse ki töltőanyaggal, vagy egyéb csomagolóanyaggal. A GLS által nyújtott biztosítás nem terjed ki arra az esetre, ha a csomagolás külsőleg sértetlen, de a beltartalom „zörög”. Csomagoláson belül a termékek ne érintkezzen egymással, illetve közvetlenül a doboz falával. A „Törékeny” jelzés gondosságra int, de nem védi az árut!

Rögzítés, ragasztás
A dobozokat ragasztószalaggal körben meg kell erősíteni. A nehezebb vagy nagyobb csomagok esetén erősebb vagy dupla ragasztás célszerű.

Címzés

Az áru azonosítására szolgáló csomagcímkét a GLS CsomagPontokban biztosítanak. Minden csomagcímkén egyedi azonosítószám található, amellyel a feladást követően nyomon követhető lesz az áru. Mindig a doboz legnagyobb felületére ragassza a csomagcímkét. Minden régi címzést távolítson el a feladás előtt, csak az érvényes címzés maradjon.

A csomagcímke fontos adatai: Címzett neve, pontos címe irányítószámmal és lehetőség szerint a címzett és feladó mobiltelefonszáma.

Több csomag ugyanarra a címre
Több dobozt kérjük, ne ragasszon vagy pántoljon össze, mert széteshet, és csak a címkével azonosított csomag ér célba.

Súlyhatár

Belföldön darabonként legfeljebb 40 kg súlyú csomagok kezelhetők biztonságosan. Exportcsomag maximum 40 kg lehet.

Könnyen megtudhatja az online díjkalkulátor segítségével, hogy milyen méretű csomagot adhat fel és mennyibe kerül a csomagszállítás.
Ezek az árak a GLS CsomagPontokon keresztül feladott csomagokra érvényesek.

Mérethatár

A csomagok körmérete nem haladhatja meg a 3 métert. Körméret = 2x magasság +2x szélesség + 1x hosszúság.
Maximum 2 méter hosszú áru adható fel.

Súly: min. 0,1 kg – max. 40 kg
Hosszúság: min. 10 cm – max. 200 cm
Magasság: min. 15 cm – max. 60 cm
Szélesség: min. 5 cm – max. 80 cm

Nem vállaljuk a csomag továbbítását, ha az áru megsérülhet, vagy a többi csomag biztonságos kezelését veszélyezteti.

Ilyenek az elégtelen módon és/vagy a kereskedelemben nem megfelelő módon csomagolt áruk, az Általános Üzleti Feltételekben megszabott áruk, különösen a különleges értékkel bíró áruk, mint pénz, nemesfémek, műtárgyak, az értékpapírok, az állandó hőmérsékletet igénylő áruk, a lőfegyverek, a postafiók címre feladott áruk, élő állatok és növények, a személyes ingóságok, a jövedéki termékek, az ADR értelmében veszélyes áruk, továbbá az ATA-Carnet fedezete alatt feladott áruk.

Biztosítás

A GLS CsomagPontban feladott áruk az általános kárfelelősség alapján, a fuvardíj megfizetése mellett a csomag 50 000 Ft-ig, de maximum az áru beszerzési értékéig biztosítva van.